301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Mart 2020 - Pazartesi 18:22 Bu haber 481 kez okundu
 
Rusya televizyonunun paylaştığı görüntüler gerçek mi?
Gündem Haberi


Moskova Mutabakatı'nın üzerinden 5 gün geçti. Mesele İdlib'di, ateşkes oldu. Kafalarda, ateşkes ne kadar sürer, sağlıklı yönetilebilir mi gibi pek çok soru var.

 
En azından şimdilik şöyle birkaç hafta önümüze bakma zamanı dememiz gerekir ama biz hâlâ görüşmenin dehlizlerinde kayboluyoruz. Öyle bir derinlere indik ki...
 
Önce, Türk heyetinin konuk edildiği salonda Osmanlı İmparatorluğu’na büyük kayıplar verdiren ve Kırım'ı alan Büyük Katerina heykelinin bulunmasıyla ateşlendi fitil. Sonra gözler diğer köşeye döndü. Orada da bir baktılar; 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşındaki Rus askerlerinin temsili heykeli var. “Rusya'dan Türkiye'ye ince mesaj” göndermesiyle dolaşıma sokulan o karelerle tam bir yaygara koparılıyordu ki malum heykellerin yeni gelen misafir için vitrinden indirilen yemek takımı gibi o an konmadığı, Rusya'nın tarihi şahsiyetlerini milli kahraman ilan etmesi sebebiyle belki yüzyıllardır salonda yer aldıkları hatta Putin'in pek çok görüşmesinde de arka fonda fotoğraflara yansıdıkları ortaya çıktı. Hatta Prof. Dr. İlber Ortaylı devreye girdi, "Bu düzeysiz bir milliyetçiliktir. Kremlin'in her salonunda tarihi bir figür bulunur" dedi. Kısaca; görmek isteyen her göz, anlamak isteyen her akla yeterli delil sunuldu ve konu kapandı.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı