301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Yazı Detayı
25 Şubat 2013 - Pazartesi 16:11 Bu yazı 992 kez okundu
 
O benim de Enver Abimdi!
Meryem Aybike
meryem@hotmail.com
 
 

Türk Basın Tarihinin önemli ve değerli simalarından biriydi Enver Ören.

Ve geçen Cuma akşamı sevenlerine veda etti.  Rahmet-i Rahmana kavuştu. Allah gani gani rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun.

Enver Ören, yaptığı hizmetlerin yanı sıra her şeyden önce bir gönül adamı, hoşgörü ve hizmet adamıydı. Türk Medyasının gülen yüzüydü. Ve bir dava adamıydı. Türkiye Gazetesi yaptığı yayınlarla en zor günlerde bu ülkenin maddi ve manevi yaralarına merhem oldu. İlk kez olumlu din adamı imajını TGRT dizi ve yayınlarında görmüş, öğrenmiş olduk!

Milliyetçi ve muhafazakâr aydının yazacağı tek yayın kuruluşu olarak yıllarca her türlü baskıyı göğüsledi ve en zor zamanlarda dahi var olmaya çalıştı... Bu ülkede her yayın kuruluşunun tek düze görüş ve düşünceleri temsil ettiği bir zamanda Türkiye Gazetesinin bağrında sağ kesimin bütün renkleri bir arada Enver Ören'in hoşgörüsü sayesinde desen desen bu ülkenin zenginliğine ahenk kattılar.

Türkiye Gazetesi hep bir renk ahenk gazetesiydi bana göre.

Bizim ailenin, akrabalarımız da dâhil okuduğu yegâne gazete idi yıllar yılı. Hatta işadamı eniştem hatırlıyorum da bir düzine gazeteye birden abone olurdu hizmet adına. Gelene geçene bir gazete hediye eder, okuyun derdi.  Benim de en sevdiğim yazarlar ve çizerler bu gazetenin çatısı altında idiler.

Mustafa Necati Özfatura, Yılmaz Öztuna,  Sevinç Çokum, Yavuz Bülent Bakiler, Ahmet Kabaklı, Dilaver Cebeci, Ergun Göze, Gürbüz Azak, Olcay Yazıcı, Seyyid Ahmet Arvasi vs. Bu gazetede yazan hemen herkes gerçekten de konusunun uzmanı, tecrübeli, hoşgörülü, vatansever, kültür milliyetçisi ve gerçek birer Türk münevveri idiler. Bugüne kadar bir buçuk milyon sınırına dayanan tek sağ gazete Türkiye Gazetesi olmuştur zannedersem!

Ve Türkiye Çocuk Dergisi…

Otuz yılı aşkın bir süredir yayın hayatına devam eden, çocuklara yönelik yayınlarıyla Şeyh Şamil, Hacı Murat, Şeyh Edebali, Ak Şemseddin, Molla Gürani gibi dizi çizgi romanlarıyla, moral değerlere atıfta bulanan sıra dışı bir dergiydi. Çocuk dünyasına bizden desenleri nakşeden,  yazı ve şiirleriyle, söyleşi ve araştırma yazılarıyla biz dünün çocuklarına, bizden sonrakilere ve bugünün çocuklarına aynı mutfaktan aynı desenlerle hizmet vermeye devam ediyor Türkiye çocuk Dergisi.

Hatırlıyorum da Türkiye Çocuk Dergisinde ilk hikâyem yayınlandığında ilkokul beşinci sınıfta idim ve ilk telif ücretimi, yani yazarlıkta kazandığım ilk para ne çok mutlu etmişti beni! Bu ilk tecrübeyi  hiç ama hiç unutmuyorum. Bir çocuğun bile emeğini göz ardı etmeyen böylesi ince, hakkaniyetli yayıncılık anlayışı bir daha olmadı bu ülkede, olamadı!

Sonra Pazar günleri Türkiye Gazetesi ile yayınlanan “Türkiye Magazin” adlı Pazar ekinde yayınlanan hikâyelerim beni heveslendiren kalem tecrübeleriydi. Türkiye Gazetesi, benim için yazarlık okulu olma bakımından çok önemli bir kurumdur.  O nadide ekol, o manevi okul üzerimde hiçbir zaman silinmeyecek derin izler ve desenler bırakmıştır.

Çocukluk ve gençlik yıllarımızda Enver Abimizi takip ederken hoşgörüyü, gerginlikleri yatıştıran, sağduyuyu çağıran, kemal ve cemal sahibi bir insan görürdük karşımızda.

Enver Ören, bu ülke medyasında çok ciddi ve unutulmaz işlere imza atmıştır.  Türkiye Gazetesi sadece bir gazete  değil, aynı zamanda manevi alt yapısı olan bir irfani okuldur. Bu ekolün içinden çıkmış isimlere baktığımızda tutarlı, mütevazı, nezaketli, nezahetli, merhametli, vatansever, hoşgörülü bir yapının olduğunu görürsünüz.

İçindeki kemali dışındaki cemaline yansıyan Enver Ören Türkiye Gazetesi, TGRT gibi kuruluşlarıyla bir devrin sesi olmuştur.  Her yükselişin bir de çöküşü ve düşüşü mukadderdir. Ancak son yıllarda Türkiye Gazetesinde değerli dost Nuh Albayrak'ın da ciddi katkılarıyla önemli gelişmeler olmakla beraber elbette bütün bu gelişmeler bizim hayalimizdeki Türkiye Gazetesi'nin hayli gerisindedir.

Ancak ümit varız.

Enver Abimiz gitse de şükür ki bayrağı teslim alan bir Mücahid'i vardır! Zaten ilk gençlik yıllarından bu yana ağabey ve büyüklerinin yanında gazetenin mutfağında pişen bir tarafı da olduğundan gazete bünyesinde herhangi bir değişiklik olacağını tahmin etmiyoruz.

Tam kırk yıl iyi ve kötü günlerde bu ülkeye maddi ve manevi anlamda hizmet vermiş, muhafazakâr kesimin önde gelen sesi olmuş bu gazetenin kısa vadede eski parlak günlerine kavuşmasını umuyoruz.  Bu ülkeyi ve bu milleti seven herkesin de bu kuruluşa destek vermesi, Türkiye'yi takip etmesi bir vefa borcudur!

Zira biz vefa nedir, sadakat nedir, güven nedir her türlü moral değeri Enver Abimizden öğrendik! Allah razı olsun kendisinden.

Ruhu şad, mekânı cennet olsun! Allah rahmet eylesin.

Muhabbetle Kalınız.

 
Etiketler: o, benim, de, enver, abimdi
Yorumlar
Diğer Yazılar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı