301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Şubat 2019 - Cumartesi 09:44 Bu haber 885 kez okundu
 
Cinsel istismara uğrayan çocuğun günlüğünde korku dolu satırlar!
Gündem Haberi


 
 
09.02.2019 08:37:35 | Son Güncelleme 1 saat önce

Cinsel istismara uğrayan çocuğun günlüğünde korku dolu satırlar!

Kocaeli’de 7 yaşındaki Z.D.’ye cinsel istismarda bulunan Hasan G. iyi halden 3 yılda serbest bırakılıp mahallesine döndü. Günlüğüne “Çok çok korkuyorum” diye yazan kız çocuğu evden çıkamıyor.

 

 

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, 2016 yılında 7 yaşında olan kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Hasan G. (31), yerel mahkeme tarafından verilen 10 yıl hapis cezası sabıkasız geçmişi, cezasının geleceği etkisi üzerindeki olası etkileri değerlendirilerek 8 yıl 4 aya indirildi. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından bölge mahkemesi de sanığın yargılama süresince göstermiş olduğu olumlu tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezayı 6 yıl 8 aya indirince, Hasan G.'nin cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine karar verildi. Cinsel istismara uğrayan Z.D.'nin Hasan G.'nin tahliye olmasının ardından günlüğüne yaşadığı korkuyu annesinden gizlediğini yazması dikkat çekti.

Olay, 26 Mart 2016 tarihinde, Kartepe'de meydana geldi. Evinin önünde oyun oynayan Z.D, annesi A.D.'nin ellerini yıkamak için eve girdiği sırada kayboldu. Ailenin polise başvurması ile polis ekipleri ve komşuları küçük kızı aramaya başladı. Sokakta oynayan diğer çocukların anlattıkları üzerine yapılan arama çalışmalarında Z.D. bir marangozhaneden çıkarken bulundu. Küçük kız ailesine Hasan G.'nin kendisini marangoz atölyesine götürdüğünü, burada yaşadığı olayı anlattı. Yapılan doktor kontrolünde Z.D.'nin cinsel istismara uğradığının belirlenmesi ve ailenin şikayeti üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Hasan G., 1 Nisan günü gizlendiği yerde yakalanarak gözaltına alındı. Hasan G. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılırken, 10 yıl hapis cezası verildi. Hasan G.'nin sabıkasız geçmişi, cezasının geleceği etkisi üzerindeki olası etkileri değerlendirilerek cezası 8 yıl 4 aya indirildi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nin Hasan G. hakkında verilen kararı bozdu.

4 Şubat günü İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya V.D., eşi A.D. ve kızları Z.D. ve avukatlar katıldı. Duruşmada dosyadaki ifadeler, tanık beyanları, tüm delil ve raporlar yeniden incelendi.

'AİLESİ ŞİKAYETTEN VAZGEÇMEMİZ KONUSUNDA TALEPTE BULUNDU'

Z.D.'nin annesi A.D. dosyada bulunan ifadesinde olay günü ellerini yıkayıp aşağıya indiği sırada kızının olmadığını fark ettiğini söyleyerek, "Panik oldum. Aramaya başladık. Bir süre sonra telaşla ne kadar olduğunu hatırlamıyorum kızımın caminin bulunduğu yerden bana doğru geldiğini gördüm. Nerede olduğunu sorduğumda Hasan'ın çağırdığını, önce benden korktuğundan gitmek istemediğini, tekrar çağırınca gittiğini, 'Sana bir şey vereceğim' dediğini, daha sonra küçük kulübe gibi bir yere kendisini sokup masanın üzerine yatırdığını, kıyafetlerini çıkardığını, gitmek istemesine rağmen bırakmadığını ve istismarda bulunduğunu söyledi. Bunları anlattığı sırada komşularımız da vardı. Ben polisi aradım. Şikayetçiyim. Sanığın ailesi bana gelip şikayetten vazgeçmemiz konusunda talepte bulundular. Aynı şekilde tanıklara da gitmişler" diye ifade verdi.

Z.D.'nin babası V.D. kızının olaydan sonra psikolojisinin zarar gördüğünü söyleyerek, "Kızım olayda sonra gece yatarken bağırarak uyanmaya başladı, 'Baba nerdesin?' diye bağırıp uyanıyor" dedi.

Kaynak: (DHA) - Doğan Haber Ajansı Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama