301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Ağustos 2018 - Cumartesi 20:51 Bu haber 1228 kez okundu
 
Yakalanıp delil yetersizliğinden serbest bırakılmış
Asayiş Haberi


Kayseri’de seri katilin ilk adımı 15 Şubat 1998 günü av malzemeleri satan bir dükkana girerek, otomatik av tüfeği ile çok sayıda fişek çalmasıyla başladı. Sıradan bir hırsızlık gibi görülen bu olay, seri cinayetlerin başlangıcına neden oldu. 3 Mart 1998 günü terk edilmiş bir aracın içinde kan izleri tespit edildi. Bir süre sonra da aracın sahibi Yaşar Sezer’in cesedi kanal boyu mevkii’nde bulundu. Bu olaydan sonra 2 kişi yaralandı ve Memiş Dİnçaslan da öldürüldü. Yaşanan olayların haritası ilginçti. Olaylar, 10 kilometrelik uzunluğunda, 4 kilometre genişliğindeki kanal boyu bölgesindeydi.

POLİSLE ÇATIŞTI GÖZALTINA ALINDI

 

 

 

Polisin seri katille ilk karşılaşması 5 Mayıs 1998 yılında oldu. Bisikletli bir şüpheli olarak görülen Kayapınar, polise ateş açarak kaçtı. Saldırıda polis memuru İlhan Duruş yaralandı. Bir süre sonra şüpheli olarak görülen Hamdi Kayapınar gözaltına alındı.

SERBEST KALDI

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Kayapınar yakalandığında ilk olayın üzerinden 4 ay geçmişti. Bu 4 ayda 2 cinayet, 3 silahla yaralama ve 2 hırsızlık olayı gerçekleşmişti. Tüm bunların faili Kayapınar’dı. Ama o dönem delil yetersizliğinden Kayapınar serbest kaldı.

19 AYLIK BOŞLUK

Serbest kalmasından tam 19 ay sonra yani 2 Ocak 2001 yılında korku yeniden ortaya çıktı. Önce bir kişi silahlı saldırı sonucu yaralandı, ardından İbrahim Genç öldürüldü. İkisi de benzin istasyonunda gece bekçisiydi. Bir ay sonra, 9 Şubat 2001’de önce içinde kaz izleri bulunan araç, sonra da 3 kişinin cesedi 10 kilometre uzaklıktaki inşaat alanında bulundu. Seri katil geri dönmüştü. Önceki cinayet ve saldırı olayların gerçekleştiği bölgede yeni cinayetlerin işlenmesiyle polis eski dosyaları yeniden inceledi. Aradakı 19 ayda Hamdi Kayapınar’ın askere gidip geldiği tespit edildi. Kayapınar askerde olduğu dönemde o bölgede hiç saldırı yaşanmamıştı.

 

Kaynak: (AA) - Anadolu Ajansı Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama