301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Mart 2021 - Cuma 20:52 Bu haber 3324 kez okundu
 
Berat Kandili ibadetleri nelerdir? Berat gecesi okunacak dualar nelerdir? Berat Kandili nasıl ibadet edilir?
Haberi


Mübarek üç aylardan ikincisi olan Şaban ayının 15’i, dünya Müslümanları tarafından günahlardan beraat edilen gece demek olan Berat Kandili olarak kabul edilmektedir. Hz. Muhammed bu gece hakkında; “Şaban ayının gündüzünü oruçlu, gecesini ise ibadetle geçirin”. Çünkü Allah bu gece rahmetini, mağfireti dünya semasına yayar ve “Tövbe eden, bağışlanma isteyen, rızık ve şifa isteyen yok mu? İsteyin vereyim diye buyurduğunu nakletmiştir. Berat Kandili, rızıkların, ecelin ve doğumun yazıldığı, kaydedildiği gün olarak bilinmektedir. Berat gecesinden Kadir gecesine kadar insanların amel defterlerinin açık olduğu ve Kadir gecesi bu defterin mühürlenerek dört büyük meleğe teslim edildiği rivayet edilmektedir. Berat Kandili gecesi yapılacak dua, ibadet ve zikirlerle haklarında yazılacak musibetleri defetme ve geçmiş günahlardan bağışlanma murat edilir. Mübarek üç aylardan ikincisi olan Şaban ayının 15’i, dünya Müslümanları tarafından günahlardan beraat edilen gece demek olan Berat Kandili olarak kabul edilmektedir. Hz. Muhammed bu gece hakkında; “Şaban ayının gündüzünü oruçlu, gecesini ise ibadetle geçirin”. Çünkü Allah bu gece rahmetini, mağfireti dünya semasına yayar ve “Tövbe eden, bağışlanma isteyen, rızık ve şifa isteyen yok mu? İsteyin vereyim diye buyurduğunu nakletmiştir. Berat Kandili, rızıkların, ecelin ve doğumun yazıldığı, kaydedildiği gün olarak bilinmektedir. Berat gecesinden Kadir gecesine kadar insanların amel defterlerinin açık olduğu ve Kadir gecesi bu defterin mühürlenerek dört büyük meleğe teslim edildiği rivayet edilmektedir. Berat Kandili gecesi yapılacak dua, ibadet ve zikirlerle haklarında yazılacak musibetleri defetme ve geçmiş günahlardan bağışlanma murat edilir. BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR? BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR? Berat Kandili İbadetleri Nelerdir? Geçmiş günahların affedilmesi, gelecek musibetlerin önüne geçilmesi için Berat Kandili ibadetlerini fırsat bilmeli ve amel defterlerinin açık bırakıldığı bu mübarek gecede Allah’a yaklaşmayı fırsat bilmelidir. Berat kandili ibadetleri şöyledir: Berat Duası Okumak Bu mübarek gecede berat duası ve Yasin-i Şerif okuyarak ibadete başlanabilir. Akşam namazından sonra üç Yasin okunmalı ve her Yasin’den sonra bir berat duası okunmalı böylece 3 Yasin, 3 berat duası tamamlanmalıdır. İlk Yasin okunmadan önce iyi kullardan olma diye niyet edilmeli, ikinci Yasin okunacağı zaman hayırlı ömür diye niyet edilmeli, üçüncü Yasin’de ise helal rızık niyetiyle okunmalıdır.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Berat, Kandili, ibadetleri, nelerdir?, Berat, gecesi, okunacak, dualar, nelerdir?, Berat, Kandili, nasıl, ibadet, edilir?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı