301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Kasım 2020 - Salı 23:52 Bu haber 201 kez okundu
 
Yeni başlayanlar için ABD seçimleri
Siyaset Haberi


Her dört yılda bir dünyanın en uzun seçim kampanya sürecini yaşıyor ABD. Ön seçimler, televizyon tartışmaları, mitingler derken de Kasım ayının ilk Pazartesi’nden sonra gelen Salı günü seçimler yapılıyor. Kasım ayının ilk Salı günü değil, özellikle vurgulamak isterim. Çünkü ülkeyi kuranlar seçimleri çiftçiliğe göre ayarladıkları için tahsilat günü olan ay başına seçim koymak istememişler. Bu sene de 3 Kasım'a denk geldi.

Neden Salı günü?

Çünkü Pazar gününü çiftçilerin çoğu kilisede geçiriyor. Sandığa gitmek için Pazartesi günü ayrılmış, çünkü Çarşamba günü çiftçiler pazarda ürünlerini satıyorlar.

Neden Kasım ayı?

Çünkü hasat zamanı değil, kış daha yeni başlıyor ve hava genel olarak o kadar soğuk değil. Böylece çiftçiler sandığa giderken kötü hava şartlarıyla mücadele etmek zorunda kalmıyor.

Bu kurallar elbette çağ dışı, ama geleneksel. ABD’de seçim gününü hafta sonuna çekmek ya da seçimin yapılacağı Salı gününü ulusal tatil ilan etmek gibi girişimler oldu, ama hep yarım kaldı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı