301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Ağustos 2020 - Cumartesi 21:32 Bu haber 191 kez okundu
 
Muharrem İnce parti mi kuruyor?
Siyaset Haberi


CHP kulisleri ile birlikte iktidar ve muhalefet bloğu, 37. Olağan Kurultayı sonrası gelişmeleri ve Muharrem İnce'nin parti kuracağı söylentilerini yakından takip ediyor. Kurultayda 6'ncı kez Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Belki de bu zamana kadar yaptığımız en düzenli kurultaydı” dedi. Ancak, koronavirüs döneminin seyircisiz kurultayındaki bu düzenin aksine kulislerdeki hareketlilik ve yönetime yönelik itirazlar, kurultay sonrasında CHP’de ilk kez "yeni parti" noktasına kadar varan tartışmaları beraberinde getirdi.

 
Peki yeni parti noktasına nasıl gelindi? 2018 kurultayında Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için harekete geçen, gerekli 127 imzanın üzerinde 165 imza bulan ancak mükerrer imzalar olduğu gerekçesiyle geçerli imzaya ulaşamadığı açıklanınca Kılıçdaroğlu tarafından "ödünç imza verilerek" seçime giren İnce, 36. Olağan Kurultay'da 790 oy alan Kılıçdaroğlu’na karşı 447 oy almayı başarmıştı. Kılıçdaroğlu’na imza veren 1081 delegeye rağmen bunun 790’nın oya yansıması ve Kılıçdaroğlu’na imza veren delegenin İnce’ye oy vermesi CHP’de uzun süre tartışıldı.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı