301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Ağustos 2019 - Çarşamba 23:12 Bu haber 433 kez okundu
 
Önce Almanya sonra İngiltere kapıyı kapattı
Dünya Haberi


 
 
 
 
 
 
 

Önce Almanya sonra İngiltere kapıyı kapattı

 

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, G7 ülkelerinin G7 formatında toplanma kararı almalarının sebeplerinin devam ettiğini belirterek, bu sebepler ortadan kalkmadan Rusya'nın gruba katılamayacağını söyledi. İlerleyen saatlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşen İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Almanya ile aynı fikirde olduğunu vurgulayarak Rusyalı G-8 formatına kapıyı kapattı.

Seibert, Berlin’de Federal Basın Merkezinde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya’yı tekrar G7’nin içine katarak bu grubu G8 yapmak istemesine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Rusya'nın uluslararası hukuka aykırı olarak Kırım’ı ilhak ettiğini ve Ukrayna’daki ayrılıkçıları siyasi ve askeri olarak desteklediğini anımsatan Seibert, “G7'deki partnerlerin 2014'te, G8 yerine G7 formatında toplanılacağına ilişkin kararı birlikte aldıklarının hatırlanması lazım. Bunun da sebepleri vardı." dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
En Çok Okunanlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
İstanbul

Güncelleme: 05.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı